De var snabbast i GIF-spelen, nya datum till löparkalendern och motionsorientering i stället för Milans

Missa inte veckans avsnitt av Konditionsbloggenpodden med ultralöparen Jenny-Ann Ehrling är gäst. Finns där poddar finns, som på Spotify och i podcastappen på Iphone.

En tävling som jag missade att rapportera från i helgen var GIF-spelen, en ungdomstävling i friidrott på Skölvboslätts IP i Glanshammar som också erbjöd seniorerna några grenar. Vad gäller löpning stod 800 meter på programmet för alla från 14 år och uppåt (och 600 meter för 11-, 12- och 13-åringarna). Så många lopp blev det dock inte. Tre utomsocknes grabbar gjorde upp i P15-klassen, men på tjejsidan kom fyra länslöpare till start (tre i F15, en i F17 – de sprang ihop). Karlskogas Rebecka Albinsson, 14, vann på perset 2.38,05 medan Östansjös Ester Skoglund vann F17-klassen (och var tvåa totalt) på 2.47,42.

Ytterligare två datum att skriva in i tävlingskalender: Lördagen den 1 juli avgörs, traditionsenligt, Jordgubbslunken, ett tiokilometerslopp (mestadels på grusvägar, men också lite asfalt och gräs) runt jordgubbsodlingarna i Rudskoga (visst, i Värmlands län, men väldigt nära gränsen). Och dagen därpå, söndagen den 2 juli, avgörs Hyttloppet, ett drygt 8,5 kilometer långt lopp på omväxlande underlag (grusväg, stig, asfalt, elljusspår) i Granbergsdal strax norr om Karlskoga.

Ingen poängtävling i Milans regi i kväll (efter de tre första som avgjorts är det ett brejk ända till den 27 juni), men däremot motionsorientering både i Gusselby (utanför Lindesberg, i Lindebygdens regi) och i Knutsbol (på Kosia, i Djerfs regi). Milan tog en trippel i Gusselby där Per Eklöf var snabbast, 18 sekunder före Simon Marklund och fyra minuter före Therese Korkeakoski (som hade nästan 8,5 minuter tillgodo på nästa dam). Per Jansson vann med nästan nio minuter i Karlskoga.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: