Fahlin hjälpte laget till seger i Normandie, Haneus svit intakt trots allt, Sundström gör nytt maraförsök och strykningar inför Birken

I går släpptes veckans avsnitt av Konditionsbloggenpodden på Spotify och i podcast-appen på till exempel Iphone och på andra ställen där poddar finns. EM-orienteraren Andrea Svensson, OK Tisaren, är gäst den här veckan.

FDJ-Suez satte planen perfekt, utifrån vad jag kan bedöma, när första etappen av Tour de Normandie avgjordes i dag. Emilia Fahlin låg med längst fram och kontrollerade läget länge, länge. Victorie Guilman kom med i den potentiellt avgörande utbrytningen med mindre än två kilometer kvar (men de fyra–fem hade inte kraften att skapa en verklig lucka) och Maëlle Grossetête och Eugénie Duval hjälpte Gladys Verhulst fram till positionen så att hon – som är född i just Normandie – kunde spurta hem segern, hennes fjärde som proffs. ”Lagarbete”, skriver stallet kort och gott på twitter.
FDJ hade hela laget med i tätgruppen och Fahlin rullade i mål som 50:e cyklist, på samma tid som vinnaren (men sex cyklister inkasserade bonussekunder längs vägen, så Verhulst leder med nio före Martina Alzini [Italien/Cofidis Womens Team] och 15 före de 51 som landade på samma tid men utan bonussekunder). Verhulst tog också ledningen i poängtävlingen, och FDJ leder lagtävlingen.
Morgondagens etapp startar 13.30 och Youtube-sändningen startar 14.00 (men dagens var cirka 30 minuter försenad, så misströsta inte om den inte drar igång på minuten). Korta guider till alla etapperna publicerade jag i gårdagens blogginlägg.

Lite raljant skrev jag tidigare i veckan att Petra Hanaeus svit i Örebro parkrun (snabbaste dam 14 gånger i rad) nu tar slut, på grund av att hon på lördagen prioriterar Nora marathon. Men faktum är att sviten kommer leva vidare minst en vecka till ändå – för Örebro parkrun har tvingats ställa in på grund av för mycket is på banan. Det meddelar arrangörerna via sociala medier.

Sedan jag gick igenom startlistan till Nora marathon tidigare i veckan så har ett riktigt intressant namn efteranmält sig: Tim Sundström, Närkerekordhållaren på 1 500 meter (både inomhus och utomhus). Han försökte maratondebutera i Valencia i december och gjorde första halvan på 1.14.30, men tvingades kliva av med kramp strax därefter. Det går inte att jämföra tider på grund av de otroligt skilda banorna (Valencia är platt och dragen för snabba tider, Nora är Sveriges kanske mest kuperade landsvägsmara), men Sundström låg tillsammans med Andreas Ingberg halvvägs i Valencia, och Ingberg är nu en av favoriterna till andraplatsen bakom Erik Anfält. Minns att Nora marathon både är första deltävlingen i långloppscupen och maraton-DM för distriktet södra Svealand.

Både Adam Gillman och Rickard Ericsson, de två länsåkarna som kör hela långloppsvärldscupen skiclassics för proffslag den här säsongen, är strukna i startlistan till Birkebeinerrennet i morgon – så den enda halvlokala åkaren till start i elitled är Johan Kanto, uppvuxen i Lindesberg men sedan många år boendes i Göteborg (och som tävlar för Team Göteborg i det här sammanhanget). Han var 242:a man i mål i Vasaloppet för två veckor sedan och har nummer 96 på bröstet nu, om ni tänker försöka få syn på honom i SVT:s sändning. Herrarna startar 7.45.

Jag har ju skrivit lite om Djerfs stadsorienteringsserie i vinter (kanske för att jag själv passat på att åka förbi och kuta fem gånger), och då måste jag ju också redovisa hur det gick till slut: Pär Jansson vann tätt före Linus Bodin-Liliegren och med Tord Karlsson på tredjeplatsen. Men det var en handikapptävling – arrangören Rasmus Pettersson som är klart bästa orienterare i gänget som sprungit blev sexa.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: