Regborn nära världscuppallen, SM-guld till Jansson, Hallor och Hindér – och missa inte Fahlins tävling i centrala London

Emilia Fahlins lagkompis Vittoria Guazzini tog en ny topp tio-placering när andra och näst sista etappen av världstourtävlingen Ride-London classique avgjordes på lördagen, och hon behåller därmed ledningen i ungdomstävlingen men tappar, på grund av bonussekunder, till åttonde plats i sammandraget (27 sekunder bakom Lorena Wiebes, Nederländerna/Team DSM, som vann i dag igen). Fahlin rullade i mål som 57:a efter den 142 kilometer långa etappen mellan Chelmsford och Epping. Morgondagens final, som körs mitt i centrala London med start- och mållinje vid parlamentet, är tv-sänd, på Eurosport från 16.30.

Martin Regborn så ruskigt stark ut när han tog sig hela vägen till final i knockoutsprinten i världscupen i Borås i dag, och väl där gjorde han ett taktiskt perfekt lopp och gick upp som tvåa med två kontroller kvar. Men i spurten hade han inte nog med sprutt i benen för att försvara pallplatsen, utan fick nöja sig med en femteplats, som näst bästa svensk.
– Jag följde min plan och gjorde allt rätt orienteringsmässigt. Jag hade läst in slutet och kände att det är nog inte någon som tar ett eget vägval. Jag hade stenkoll på avslutningen och bara körde med Tim och August. När de kickade på slutet så hade jag inte riktigt den speeden idag. Jag gjorde det jag kunde, sa Regborn till Svenska orienteringsförbundets hemsida.
Schweizaren Matthias Kyburz, som förr om åren sprang för OK Tisaren, vann, fyra sekunder före Regborn (en före nyzeeländaren Tim Robertson, två före svenske uppstickaren August Mollén och tre före norske Kasper Fosser).
Örebroarna Jonatan Gustafsson och Jerker Lysell tog sig till samma semifinal som Regborn, och båda (framför allt Gustafsson) var uppe och stötte tidigt men fick ge sig mot slutet. Brittiske Ralph Street (sist i finalen) vann den semifinalen närmast före Regborn. Vilka slutplaceringar Gustafsson och Lysell får är ännu inte fastslaget, vad jag förstår, eftersom det var lite snack om diskningar (som drogs avslogs men möjligen överklagades) i den andra semifinalen. Vi får väl se vad som händer.
I morgon avslutas världscuphelgen med mixedsprint, men laguppställningarna är ännu inte tillkännagivna. I början av nästa vecka tas VM-truppen ut, och där lär Regborn ha bokat en plats vid det här laget.

Den här helgen är det också SM i både mountainbikeorientering och orienteringsskytte i Dalarna. I den förstnämnda grenen tog Garphyttans Marcus Jansson – förra veckan dubbel EM-medaljör – ett lika väntat som överlägset SM-guld i långdistans när han vann med nästan tre minuters marginal på fredagen. Men i lördagens sprint fick han faktiskt ge sig mot både Kåres Rasmus Nordgren och IFK Göteborgs Miika Nurmi och nöja sig med en bronspeng. Klubbkompisen Karin E Gustafsson var fyra på fredagen, mindre än minuten från medalj. I orienteringsskyttet vann Tisarens Gustav Hindér, som sopade rent på VM i fjol, dagens klassiska distans med nästan tio minuters marginal. Mer överraskande var att klubbkompisen Nina Hallor tog SM-guldet på damsidan, drygt en minut före P10:s Lisa Andersson – och allra mest överraskande att Hindér missade medalj med 1,5 minuters marginal när han blev fyra i fredagens sprint (där var Hallor sexa). Tävlingarna dubblerade som världscup, och där var Hindér etta och Hallor tvåa, bakom en finska, i dag.

På hemmaplan sprang 47 löpare den 180:e upplagan av Örebro parkrun, och Petra Hanaeus var snabbast för 42:a gången med 21.01 (en tid som gjorde att hon bara hade sex herrar framför sig). Av herrarna var Andreas Kjellin snabbast för nionde gången (i sin 124:e start), med 18.50.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: