Englund och Öhman terrängmästare, Fahlins lag tog storslam och Wengelin vann ännu en cuppremiär (allt från lördagen utom Tiomila)

Det känns som att det snart dags för väckning inför bevakning av Tiomilas målgång, så det blir ett kortare inlägg om några av dagens begivenheter medan allt om orientering sparas till morgondagens blogginlägg. Bara så ni vet.
** Siri Englund vann, som väntat, korta terräng-DM över fyra kilometer i Östansjö. 1.41 (alltså 25 sekunder per kilometer!) före tvåan Östansjös 14-åriga talang Ester Skoglund (18.01) som klarade spurten mot Kumlas Malin Sjödin med fem sekunders marginal. Där bakom Örebro AIK:s Therese Persson, IFK Noras Jenny Dollerup och Östansjös Maria Lithell. Alla de sex i täten fick kliva upp och ta emot guldmedaljer: Englund förstås i huvudklassen, men Skoglund i ungdomsklassen F15 och övriga i veteranklasser (Sjödin i K50, Persson i K45, Dollerup i K35 och Lithell i K50). På herrsidan vann Örebro AIK:s Anton Öhman, som jag nu för sista gången (hoppas jag) läst förbi i en startlista inför en tävling. Han kutade på fina 13.32 (3.22-tempo inklusive ett 50-tal höjdmeter och bitvis svampigt underlag) 22 sekunder före Starts 15-åriga stjärnskott Linus Wedin (distriktsmästaer i P15, förstås) som ju vann långa terräng-DM (före Mattias Nätterlund) i fjol. Han hade sex sekudner till godo på KFUM:s Oskar Hansson, och därefter följde Tisdagsklubbstrion David Lundström, John Lundström och Jonas Forsner. Veterandistriktsmästare blev på damsidan också Starttrion RoseMarie Enmalm (K65, på 19.45), Annica Sjölund (K55, 21.25) och Susanne Malmqvist (K70, 21.25) samt Storådalens Birgitta Jansson (K80, 25.54).
På herrsidan blev Starts Johan Ingjald (M35, 15.59), Noras Magnus Mossberg (M50, 16.12), Örebro AIK:s Johan Svanholm (M45, 16.21), Åsbros Björn Karlsson (M40, 16.42), Vrestorps Roger Bäckbring (M55, 16.52), Örebro AIK:s Torbjörn Sjölander (M60, 17.53), Östansjös Per Börjesson (M65, 19.55), Noras Eric Malm (M70, 21.45), Starts Ola Lindstrand (M75, 23.16), Storådalens Arne Evertsson (M80, 35.24) och Östansjös Anders Källman (M85, 36.38) veteranmästare medan Hällefors Julis Forsell (16.31) vann P17-klassen (några F17-löpare kom inte till start).
Många av topparna i långloppscupen, så här långt, avstod dagens tävling – inklusive ledarna Per Arvidsson och Erica Lech (Lech som vunnit både maraton- och tiokilometers-DM redan), men segern tog Anton Öhman upp på andraplatsen på herrsidan, bara en poäng bakom Arvidsson, medan Therse Persson klättrade till tredjeplatsen, bakom Lech och Liduina van Sitteren, på damsidan.
** Emilia Fahlins lag FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope säkrade fyra av fem möjliga tröjor när Bretagne ladies tour avslutades med 115 kilometer mellan Rennes och Vitré. Klungan höll hela vägen in i mål, även om det blev lite, lite uppsprucket precis i slutet, men inte nog för att hota Vittoria Guazzinis seger i totalen och i ungdomstävlingen, lagets seger i lagtävlingen eller Victorie Guilmans seger i bergspristävlingen. Fahlin rullade i mål i slutet den stora klungan, som 56:a, och räknades in som 31:a i totalen. Men det var helt av akademiskt intresse – hennes uppdrag har varit att hjälpa lagkompisarna till alla framgångar. preliminärt tävlar Fahlin redan på fredag igen, även då i Frankrike. I endagarstävlingen La classique Morbihan.
** Mountainbikemästaren Matthias Wengelin från Örebro följde i dag upp segern i Sverigecupens premiär förra helgen med seger i långloppscupens premiär, Billingeracet i Skövde, med så liten marginal gentemot Örebrokollegan Axel Lindh på andraplatsen att båda står på samma sekund i resultatlistan (men Wengelin var först över linjen). Hemmacyklisten Johan Nordén var två sekunder bakom, i övrigt fanns bara två stycken inom fem minuter av Örebroduon i täten efter 77 kilometer hård cykeltävling.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: