EM-medaljör och 14-åring vann varsitt klubbmästerskap – och Brundin vann som vanligt

Det var inte bara löparna i Örebro AIK som hade klubbmästerskap i går kväll, även om bloggen bommade de två andra: Både Tisaren och Lindebygden hade nämligen klubbmästerskap i sprintorientering.
Hos Tisaren avgjordes tävling i Hallsberg, och makarna Forsgren vann herr- och damklasserna. EM-medaljören Lilian Forsgren, som dragits med sjukdom och sviter under våren, var tillbaka på topp när hon besegrade både Josefin Tjernlund (33 sekunder bakom), Ellinor Tjernlund (1.13 efter) och Anna Hallmén (2.25 bakom) på en tid som hade räckt till andraplatsen i herrarnas KM. På herrsidan vann Daniel Forsgren DM-guldet knappt 1,5 minuter före Sebastian Agerhäll, även om han var 38 sekunder bakom Järlas Erik Berzell, som var 18:e man på SM-sprinten senast och som numera bor i Örebro och därför dök upp och sprang KM-tävlingen utom tävlan.
Lindebygdens KM avgjordes på ett koncentrerat område i centrala Lindesberg, och där sprang 14-åriga Lovisa Thybeck hem guldet med nästan två minuters marginal till Sofia Carlsson (däremellan klämde sig Milan-systrarna Therese och Jessica Korkeakoski in, 14 respektive 45 sekunder bakom Thybeck). Thybecks tid hade räckt till andraplatsen på herrsidan, bara 23 sekunder bakom Tomas L Karlsson som där vann med 35 före Oliver Arnesson (Milans Simon Marklund var trea i tävlingen, Rasmus Lindeberg var trea i KM).

Och i kväll avgjordes vårsäsongens tredje och näst sista deltävling i Moto tour, länets rullskidcup. En 20 kilometer lång masstart med start och mål i Hallsberg med undertiteln ”Navvy race” – alltså typ Rallarrundan (eller i alla fall Rallarloppet). Robert Brundin utökade segersviten, men den här gången satt det lite hårdare inne än på sistone – Jimmy Axelsson var bara 14,8 sekunder bakom i mål efter 47 minuters åktid. Mattias Fritz vann spurtstriden om tredjeplatsen mot Kevin Henriksson, tre minuter bakom täten. Totalt kom 14 åkare till start, men inga damer. Brundin toppar sammandraget på maximala 130 poäng, Fritz är tvåa på 93, Axelsson som stod över första deltävlingen är trea på 74. Sista deltävlingen före sommaruppehållet är vårens längsta, en 40 kilometer lång masstart nästa lördag, den 2 juli.

I morgon är det dags för tempo-SM för seniorerna, och startlistan är presenterad. 2020 års mästare Jacob Ahlsson från Kumla går ut näst sist – två minuter efter mångåriga proffset Tobias Ludvigsson men två mintuer före regerande mästaren Hugo Forssell.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: