Ahlsson gästar podden och berättar allt om temposatsningen – och oväntade (?) vinnare i ÖAIK:s halvmara

I morgon bitti släpps veckans avsnitt av Konditionsbloggenpodden, och där gästar som jag tidigare hintat om Kumlabördiga cyklisten Jacob Ahlsson, som har två SM-guld på meritlistan och var elva på EM i fjol. Allt i landsvägscykelns tempodisciplin – och i podden berättar han allt om sitt val att hoppa av Motalas continentallag inför årets säsong och i stället göra en fullfjädrat satsning enbart på just tempo. Första testet var ju Östgötatempot, som han vann i helgen. I podden pratar vi också om poddhistoriens kortaste ”längsta löpning”, att tvingas bo hemma för att kunna satsa på sin idrott och vad som egentligen skulle krävas för att han skulle få ett fett proffskontrakt. Finns där poddar finns, som på Spotify och i podcastappen på Iphone.

Det blir inte alltid som man tror när man skriver sina förhandsartiklar, och tur är väl det – för annars vore idrotten tråkigt. Motalas Fanny Gustafson hade jag dålig koll på inför tävlingen och Västerås trefaldige SM-medaljör Efrem Bhrane efteranmälde sig till Örebro AIK:s halvmaraton i kväll – och där har ni segerduon, oavsett vad jag tippade på förhand. Gustafson hade en rejäl fajt med IF Starts Petra Hanaeus som bara var tolv sekunder bakom i mål – och den duon var drygt åtta minuter före Örebro AIK:s egen Hanna Imhagen på tredjeplatsen medan löpare jag nämnde i förhandssnacket som Carina Gustavsson, Olivia Hansson, Therese Persson, Maria Lithell och Anna Karlsson fick nöja sig med plats fyra, fem, sex, sju respektive åtta på tider mellan 1.40 och 1.45.
PÅ herrsidan var det kross av Bhrane – han var nästan tre minuter före Tisdagsklubbens Simon Karlsson (1.11.33) och Örebro AIK:s Jonas Nilsson (1.11.48) i mål. Wilhelm Bergentz, som jag skrev mycket om på förhand, hade haft mycket mer strul än jag förstått under vintern och var mest glad för att över huvud taget kunna springa igen, och inte i slag för några personliga rekord den här kvällen. Han blev sjua på 1.14.19 (och det var så klart en seger i sig), 13 sekunder bakom Erik Anfält, som efteranmälde sig. Före honom fanns Tisdagsklubbens Anton Öhman.
I cupens sammandrag knappade Anfält in två poäng på ledaren Tim Sundström, som inte sprang i kväll, och är nu bara en poäng bakom. På damsidan stod Erica Lech över i kväll, men behåller liksom Sundström ändå ledningen. Carina Gustavsson är ny tvåa där, tre poäng bakom Lech.
Nästa tävling i cupen går redan på lördag, då det är dags för Kumla stadslopp.
I motionsloppet över tio kilometer – ett knappt varv på Örebro AIK:s halvmaratonbana (som går över två vändor på Väster i Örebro), vann Västeråsduon Emilia Brangefält (36.50) och Ludvig Hasler (33.31) – Brangefält tog ju VM-brons i ultratrail så sent som i höstas. Siri Englund (39.37) och Kevin Henriksson (36.18) blev bästa länslöpare med en tredje- respektive en andraplats.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: